OPDRACHTEN

Oddens Art & Communication is gespecialiseerd in marketing en communicatie voor non-profit doeleinden. Gaat het om marketing en communicatie voor cultuur, educatie of overheid? Voor elke situatie of doelstelling wordt een bruikbaar resultaat geleverd. Op deze pagina vind je een overzicht van eerdere opdrachten:

Dutch|Culture, Amsterdam (2021)
Communicatie adviseur voor Dutch|Culture en campaigner voor projecten en evenementen van Dutch Culture in samenwerking met nationale en internationale partners.

Museum De Voorde, Zoetermeer (2020)
Marketing en communicatie manager voor nieuw community museum in Zoetermeer. Vestigen naam en imago, communiceren met nieuwe doelgroep, marketing en communicatie van twee grote tentoonstellingen, kleine tentoonstellingen en projecten.

NIOD, Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (2019)
Projectmanager Communicatie voor projecten: WO2 in 100 foto’s, 75 jaar NIOD jubileum, NIOD fonds, NIOD website.

Oorkaan, Amsterdam (2019)
Interim marketing en communicatie voor opzetten promotiecampagnes premières (sept. 2019), implementatie B2B strategie, social media, pers en redactie.

Kunstlinie Almere Flevoland, Almere (2019)
Coördinator Marketing en Communicatie voor KAF EXPO, tevens aansturing van afdeling Marketing.

Waag Technology & Society, Amsterdam (2019)
Strategische communicatie en event communicatie voor verschillende AI-gerelateerde projecten en het publieksprogramma.

Het Nieuwe Instituut, Rotterdam (2017/2018)
Fulltime communicatiemedewerker bij Het Nieuwe Instituut. Verantwoordelijk voor de marketing en communicatie rondom Thursday Night Live!, Research & Development en Jaap Bakema Study Centre.

Mondriaan Fonds, Amsterdam (2016)
Communicatiemedewerker voor het Mondriaan Fonds. Community management, content beheer website, social media beheer (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Linkedin) en tekstschrijver.

Volksuniversiteit, Den Haag (2014/2015/2016)
Marketing en communicatie voor Volksuniversiteit Den Haag. Onderzoek en advies ter bevordering van de naamsbekendheid onder nieuwe doelgroepen, imago verbetering en promotie van cursussen.

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Den Haag (2015)
Strategisch Communicatie Adviseur voor Programma Rijksbrede Kunstvoorziening. Communicatie, relatiemanagment en implementatie van nieuw beleid omtrent de Rijkskunstcollectie. Tevens tekstschrijver en redactionele werkzaamheden.

O.A.P. Jazz Records, Den Haag (2015)
Marketing en communicatie voor Olthof Audio Productions (O.A.P.). Promoten van label en producties. Social media en contentmanagement. Relatiebeheer artiesten, pers en publiek.

Stichting Mooi Werk, Schiedam (2014)
Freelance communicatie en PR voor de activiteiten van stichting Mooi Werk. Projectplan en fondsenwerving voor project Hollandse Huiskamers. Onderzoek en rapportage social media performance / doelgroepbereik.

Powerhouse Company, Rotterdam (2014)
Serie tafelgesprekken getiteld ‘The future of Architecture’ met architecten van o.a. Powerhouse Company en MVRDV. Afgenomen interviews uitgewerkt tot artikelen voor architectuur magazine.

Stichting Art & Jazz, Den Haag (2013/2014)
Projectmanagement en PR voor de activiteiten en evenementen van Art & Jazz. Organisatie en promotie van grootschalige kunstexposities en uitbouwen van de naamsbekendheid. Projectmanagement, public relations (contact met pers, kunstenaars en publiek), beheren van social media en visuele communicatie (grafisch ontwerp). Tevens leiding geven aan een nieuwe expats vrijwilligers groep.

Ministerie van Buitenlandse Zaken, Den Haag (2011/2012)
Projectleider Kunst & Communicatie voor de bedrijfskunstcollectie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Doel: Promoten van de BZ kunstcollectie voor interne en externe doeleinden. Taken: collectieonderzoek, schrijven, publiceren, beleid vormgeven, communicatie & public relations. Speciale opdrachten: het ontwikkelen van nieuwe kunstwerk tekstbordjes (inzetbaar op internationaal niveau) en het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke online kunstdatabase. Voorzitter van de werkgroep kunstontsluiting en tevens organisatie van kunstrondleidingen en lezingen.

Grafisch Vormgever, Rotterdam (2003/2011)
Digitaal ontwerp van logo’s, huisstijlen en promotiemiddelen voor kleine en grote bedrijven (visuele communicatie en creatieve concepten).